tirsdag den 24. april 2012

Jacobsens gulerodsboller

Jeg er blevet ambassadør hos Jacobsens Honning, hvilket betyder, at jeg skal teste nogle opskrifter for dem. Da jeg kom hjem idag, lå der en pakke til mig med fire forskellige slags honning og dertilhørende opskrifter - så var det bare om at komme igang :) Tilfældigvis havde jeg allerede planlagt at bage boller, så da en af opskrifterne var på gulerodsboller, skyndte jeg mig at kaste mig over den. Bollerne er både gode og super lette at lave: det er den slags, hvor man slipper for at ælte en masse, da dejen blot skal fordeles i portioner på pladen med en ske. Det lykkedes mig selvfølgelig ikke at følge opskriften slavisk. Jeg kunne ikke lade være med lige at erstatte halvdelen af hvedemelet med grahamsmel, og da jeg ikke lå inde med solsikkekerner, blev de erstattet af sesamfrø og græskarkerner. Bollerne blev lette, luftige og sødmefulde. Her får I begge opskrifter:

Ingredienser:
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk Jacobsens økologiske blomsterhonning
1½ tsk salt
3 æg
1 dl solsikkekerner (½ dl græskarkerner + ½ dl sesamfrø)
5 mellemstore groftrevne gulerødder
800 g hvedemel (400 g grahamsmel + 400 g hvedemel)

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt, æg solsikkekerner og de revne gulerødder. Tilsæt melet lidt af gangen (dejen er lind). Stil dejen til hævning i 45 minutter. Fordel dejen på en plade i små portioner med en våd ske. Lad bollerne hæve 45 minutter på pladen. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter.
Jeg glæder mig allerede til at teste de tre andre opskrifter, havrecrunch, smoothie og honningmarinade til kylling. De kommer selvfølgelig også på bloggen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar