søndag den 6. november 2011

Boller i selleri med et pift af karry og et strejf af spidskommen

Her kommer en ny variation af den klassiske ret "boller i karry". Katrine og jeg lavede den i går aftes til vores lille indflytterfest.
For at undgå at henlede tanken på sammenkogt gryderet serverede vi den i et fad - og dermed blev det til en fin omgang gæstemad, måske særligt fordi den blev toppet med bredbladet persille, hakkede mandler, kokos og rosiner. Det hele blev rigtig godt modtaget :)

Portionen her er til fire personer med god appetit - og så er der endda også til restemad dagen efter!


Ingredienser:
Kødboller:
1 løg
1 kg hakket svinekød 3-7 %
4 æg
100 g mel
2 dl danskvand
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk karry
2 tsk groft salt


1 knoldselleri
4 porer
5 store gulerødder
2 store æbler
1 stort løg
100 g frisk ingefær
3 fed hvidløg
3 spsk olie
3 spsk karry
1 spsk mel
3 dl vand fra kødbollerne
2½ dl creme fine 7 %
salt og peber

Bredbladet persille, hakkede mandler, kokosmel og rosiner.
Sæt en gryde over med rigeligt vand og to spsk salt. Riv løget. Rør det hakkede kød med revet løg, æg, mel, danskvand, spidskommen, karry og salt. Form farsen til små boller med en ske, kom dem ned i det spildkogene vand. Lad dem koge nogle minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad. Hold dem varme i ovnen.

Skær knoldselleri i tern. Skær porer i tynde ringe. Skræl gulerødder og skær dem i skiver på tværs. Skær æblerne i tynde både. Finhak løg. Riv ingefær på den fine side af rivejernet og finhak hvidløg.
Kom fintrevet ingefær, finthakket hvidløg og olie i en stor gryde. Sauter det lidt, tilsæt derefter de øvrige grøntsager og æbler. Tilsæt mel og rør godt rundt. Tilsæt vandet fra kødbollerne lidt af gangen. Rør godt rundt efter hver gang, så melet røres ud i saucen. Tilsæt tilsidst creme fine og lad det hele koge til du synes det er tilpas mørt. Smag til med salt og peber.
Tag kødbollerne ud af ovnen og fordel grøntsagerne over. Drys med bladbadet persille og hakkede mandler. Server med ris, kokosmel og rosiner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar