mandag den 24. oktober 2011

Græskarsuppe

Foto: DM i hverdagsmad
Jeg er flyttet ind hos min veninde Katrine, som heldigvis er helt med på at eksperimentere med sæsonens frugt og grønt. Nu hvor det bliver mørkere og koldere, synes vi det kunne være hyggeligt at have et græskar stående på altanen. Da vi i fredags fik besøg af et par venner, blev vi enige om, at det var en oplagt mulighed for at få udhulet et græskar og lave dejlig varm græskarsuppe af indmaden.

Ingredienser
1 hokaidogræskar
2 porrer
300 g kartofler
200 g gulerod
1 spsk herbamare urtebouillon
1,5 l vand
1 spsk spidskommen
Chili
Salt og peber
Olivenolie

Græskarkerner
Solsikkefrø
Creme fraicheSkær toppen af græskaret og fjern græskarkernerne med en ske. Udhul græskaret så godt som muligt. Skræl gulerødder og kartofler. Skær græskar, porrer, gulerødder og kartofler i mindre stykker og kom dem i en gryde, sautér dem i lidt olivenolie i en gryde. Tilføj spidskommen.
Opløs urtebouillonen i kogende vand og hæld det over grøntsagerne. Kog til grønsagerne er mørre. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender, smag til med salt og peber.
Rist græskarkerner og solsikkefrø på en tør pande.Server suppen med creme fraiche, græskarker, solsikkefrø og et par skiver friskbagt brød.I skal da også lige se det færdige græskar, som nu pynter på vores altan :)

1 kommentar:

  1. Super nem og velsmagende suppe! :) /Siri

    SvarSlet