fredag den 28. oktober 2011

Frisk kålsalat

Det er sæson for kål, og hvorfor ikke spise en masse af det? Det er billigt, fyldt med kostfibre, vitaminer og mineraler og kan anvendes på et utal af måder!

Her er en knasende sprød salat, hvor kål er snittet i tynde strimler, vendt med en god dressing og drysset med majs, granatæble, sesamfrø og græskarkerner.

Vil du vide lidt mere om kål, kan du læse Christian Bitz artikel "få kram på kål" han giver gode råd til, hvordan det kan anvendes og fortæller lidt om dets gode egenskaber.Ingredienser:
2 blade palmekål
2 blade rødkål
2 blade krølsalat
1 majskolbe
1 granatæble

½ spsk olie
½ spsk hvidvinseddike
½ spsk dijon sennep
½ spsk honning
salt og peber

1 spsk sesamfrø
1 spsk græskarkerner

Snit kål og salat i tynde strimler, bland det i et fad. Fjern majskolbens grønne dækblade, det hvide svøb og det nederste af stokken. Kog majskolben i rigeligt, letsaltet vand. Beregn ca. 5 min fra det øjeblik vandet er i kog igen. Skær majsene fra kolben og fordel dem over kålsalaten.
Snit et tyndt snit hele vejen rundt om granatæblet, pas på ikke at skære for langt igennem. Vrid granatæblet fra hinanden i to dele. Bank bag på granatæblet med en ske, så de røde kerner løsnes, fordel dem over kålsalaten.

Rør en dressing af olie, hvidvinseddike, sennep, honning, salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Rist sesamfrø og græskarkerner på en tør pande, drys den over salaten og servér.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar